DESPRE NOI

                                            
      

Asociatia P.A.V.E.L. (Primind Ajutor, Viata  Este Luminoasa) este asociatia parintilor cu copii bolnavi de cancer, leucemii si anemii grave si este o asociate caritabila, non-profit, neguvernamentala, apolitica si fara afiliere religioasa, inregistrata la 10 mai 1996.

Asociatia  P.A.V.E.L. este membra a mai multor federatii:  ICCCPO (Confederatia Internationala a Organizatiilor Parintilor cu Copii Bolnavi de Cancer),  UICC (Uniunea Internationala Contra Cancerului), ECPC (Coalitia Europeana a Pacientilor cu Cancer), EUROCHILD  aisbl (retea activa de organizatii si persoane lucrand pentru a imbunatati calitatea vietii copiilor si tinerilor din Europa), IAPO (Alianta Internationala a Organizatiilor de Pacienti) si membru asociat a SIOPE (Societatea Internationala Europeana a Oncologilor Pediatri).

Misiune:

Asociatia P.A.V.E.L. are drept scop imbunatãtirea vietii copiilor si tinerilor bolnavi de cancer, leucemie si anemii grave prin acordarea de sprijin moral, informational, psihologic si material copiilor, tinerilor bolnavi si familiilor lor.

 Beneficiari:

  Copii cu cancer, leucemie sau anemii grave
  Familia copiilor cu cancer, leucemie sau anemii grave
  Persoanele care supravietuiesc unui cancer din copilãrie
  Specialistii implicati în domeniul oncopediatriei
  Institutii publice si private ce lucreaza in domeniul cancerului la copii si tineri

  Obiectivele Asociatiei P.A.V.E.L.:

1. Constientizarea opiniei publice cu privire la prevenirea, tratamentul si la serviciile disponibile în domeniu pentru copii bolnavi de cancer
2. Sprijinirea familiilor copiilor bolnavi de cancer pentru întelelegerea problemelor create de aceastã boalã si facilitarea comunicãrii cu acestia
3. Cresterea accesului copiilor bolnavi de cancer, la tratament adecvat si in conformitate cu cele mai noi tratamente disponibile pe plan mondial
4. Sprijinirea familiilor cu probleme financiare în ingrijirea copiilor spitalizati
5. Informarea parintilor cu copii bolnavi de cancer cu privire la boala, tratamente, clinici de peste hotare, drepturi legale si alte servicii utile
6. Diagnosticarea precoce a cancerului la copii si scaderea numarului de cazuri diagnosticate în stadii avansate de boala   

  Aprecieri la nivel international a activitatii Asociatiei P.A.V.E.L.

   1. Site of the week: Romanian Association of Parents with Cancer and Leukemia Ill Children http://www.asociatiapavel.home.ro

  2. Projects Competion "My Child Matters": Asociatia P.A.V.E.L. a avut bucuria de a castiga (in decembrie 2006), in cadrul campaniei mondiale contra cancerului "My Child Matters" (www.mychildmatters.org) finantarea proiectului "Construind un viitor pentru copiii din Romania", proiect care se deruleaza in parteneriat cu Institutul Oncologic "Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu", Bucuresti, din cursul anului 2007.
 Proiectul a fost finantat de compania Sanofi Aventis, in colaborare cu UICC (Global Cancer Control), pentru un an (2007).
Proiectul s-a materializat cu crearea Centrului de Resurse si Servicii P.A.V.E.L., ce functioneaza la cam. 116, parter, in incinta Institutului Oncologic, din Bucuresti. Prin oferta de servicii pentru copiii si tinerii bolnavi, ca si pentru familiile lor, acest Centru este unic in tara.

 
3. International Award: Website-ul Asociatiei P.A.V.E.L. (www.asociatiapavel.home.ro) a fost desemnat pentru premiul al doilea in cadrul competitiei "2007 Cancer on the Internet Award and Mention of Honour", organizata de Scoala Europeana de Oncologie si Compania Farmaceutica Novartis.
Premierea a avut loc in cadrul Conferintei "ESO Cancer on the Internet Observatory", la Barcelona, Spania, pe 23 septembrie 2007.

  4. In 4 decembrie 2008, alaturi de alti premiati, Asociatia P.A.V.E.L. a primit 'Premiul pentru cea mai implicatã asociatie de pacienti', la Gala SãnãtateaTV:

"Asociatia P.A.V.E.L (Asociatia pãrintilor cu copii bolnavi de cancer, leucemii si anemii grave) a primit Premiul pentru cea mai implicatã asociatie de pacienti, la Gala SãnãtateaTV.

Asociatia P.A.V.E.L a fãcut numeroase demersuri pentru informarea pacientilor cu privire la boalã dar si pentru ameliorarea suferintelor si îmbunãtãtirea stãrii de sãnãtate a acestora. O actiune de acest fel a fost initierea proiectului „Construind Viitorul pentru Copiii din România”. Proiectul a avut ca scop îmbunãtãtirea gradului de informare si constientizare a pãrintilor, profesionistilor, organizatiilor si publicului cu privire la problematica copiilor cu cancer. Rezultatele obtinute au fost crearea Centrului de Resurse si Servicii P.A.V.E.L, în parteneriat cu Institutul Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” si crearea unei baze de date cuprinzând informatii despre institutii din România care furnizeazã servicii medicale pentru copiii bolnavi de cancer. În cadrul proiectului au primit servicii directe un numãr de 224 de beneficiari (copii si adolescenti).

Asociatia a sustinut, de asemenea, activitãti prilejuite de marile sãrbãtori ale crestinãtãtii (Crãciun sau Pasti), de Ziua Copilului si a creat grupuri de suport pentru pãrintii copiilor internati în sectia de oncologie a spitalului M. S. Curie din Bucuresti. Argumentul acestei initiative a fost acela cã starea de echilibru emotional a pãrintelui, a mamei în special, se constituie într-un element cheie în evolutia copilului si a calitãtii vietii pe timpul spitalizãrii, atât a copilului cât si a apartinãtorilor sãi.

SãnãtateaTV, în parteneriat cu Puls Media Network, a organizat pe 4 decembrie Gala SãnãtateaTV. Organizatorii evenimentului si-au propus premierea tuturor celor care s-au implicat în sustinerea si în promovarea unei vieti sãnãtoase.

Sursa: SãnãtateaTV
http://www.sanatateatv.ro/stiri-medicale/asociatia-pavel-premiata-la-gala-sanatateatv/"


Va rugam vizitati noul nostru
site.